Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

The Theory Of Everything (2014)

Αν πάρουμε τη ζωή μας από την αρχή ως το τέλος, αλλά και από το τέλος προς την αρχή, είναι σαν ένα παραμύθι. Ο καθένας με την μοναδικότητα που τον χαρακτηρίζει δημιουργεί μια τόσο ξεχωριστή ιστορία, τόσα πολλά ενδιάμεσα και αντιφατικά συναισθήματα που κανένας νόμος σε κανένα σύμπαν δεν θα μπορούσε να εξηγήσει...


Stephen Hawking: There should be no boundaries to human endeavor. We are all different. However bad life may seem, there is always something you can do, and succeed at. While there's life, there is hope.

Ο Steven είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Cambridge, ένας φυσικός με ανεπτυγμένη νοητική ικανότητα. Λίγο καιρό μετά την γνωριμία του με την Jane, διαγιγνώσκεται από την παραλυτική νόσο του κινητικού νευρώνα. Με την στήριξη και την αγάπη της ξεπερνά πολλά εμπόδια, πετυχαίνοντας να γίνει ένας διάσημος συγγραφέας και θεωρητικός αναλυτής του σύμπαντος, πατέρας τριών παιδιών, ένας θαυμαστός άνθρωπος..
Μια βιογραφική ταινία της ζωής του Stephen Hawking με έμφαση στην γνωριμία και συμβίωση με την σύζυγο του Jane Hawking, όλα τα στάδια της σχέσης τους από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω της ασθένειας, την δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας, μέχρι την ομαλή απομάκρυνση και τελικά τον χωρισμό τους. Εξάλλου, η ταινία του James Marsh (περισσότερο γνωστός για τον βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του, Man on Wire το 2008), είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφία της Jane Wilde Hawking με τίτλο ''Travelling to Infinity: My Life with Stephen'', γι' αυτό παρουσιάζει πολλές διαφορές με την τηλεταινία που προβλήθηκε το 2004 με τίτλο Hawking του Philip Martin. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ο Eddie Redmayne και η Felicity Jones δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσφέρουν μοναδικές ερμηνείες, ιδιαίτερα ο Eddie Redmayne, με τις ιδιαίτερες εκφράσεις του προσώπου και του σώματος, όπως ακριβώς προστάζει ο ρόλος, ίσως και κάτι παραπάνω -το ζωντανό πνεύμα ενός ατόμου, με θέληση για ζωή που υπερνικά κάθε αμφιβολία ως προς το τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος. Εύστοχη, ισορροπημένη, συγκινητική, επάξια του βραβείου Χρυσής Σφαίρας, για την μαγευτική μουσική που επενδύει το έργο. Είναι υποψήφια για πέντε Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας Καλύτερης Ταινίας.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου