Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Nine (2009)

Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι αρκετός για κάποιον που δεν ξέρει τι θέλει. Η ανασφάλεια, η ανεπάρκεια, η απιστία, δεν είναι αποτέλεσμα της φθοράς του χρόνου. Εντούτοις, είναι προκαθορισμένη από πολύ νωρίτερα. Θα συμβεί σε αυτούς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάτι που δεν υπήρξε ποτέ. Που πίεσαν τον εαυτό τους να βρεθεί σε μια κατάσταση επειδή έπρεπε ή για να γίνει όπως την φαντάζονταν. Θα συμβεί σε αυτούς τους ίδιους που επέλεξαν να συμβιβαστούν..


Ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Guido Contini προσπαθεί να ξαναβρεί την έμπνευση ώστε να επαναφέρει την επαγγελματική του επιτυχία, μετά από δυο αποτυχημένες ταινίες. Όμως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο κυρίως λόγω του εγωκεντρικού του χαρακτήρα, αλλά και των πολύπλοκων προσωπικών του σχέσεων. Για να τα καταφέρει πρέπει να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε σύζυγο, ερωμένη, την καινούργια του μούσα, την προσωπική του βοηθό, την μητέρα του και άλλες γυναίκες που μπαίνουν στη ζωή του..
Ο κορυφαίος ηθοποιός Daniel Day-Lewis ''συνοδεύεται'' από ένα σύνολο πανέμορφων και χαρισματικών γυναικών ηθοποιών όπως η Marion Cotillard, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Judi Dench, Kate Hudson και την διαχρονική Sophia Loren σε αυτό το μιούζικαλ του Rob Marshall, το οποίο ''πατά'' πάνω στο κλασικό έργο του Federico Fellini, 8,1/2 (1963) αλλά και το Dolce Vita (1960) σε κάποια σημεία. Ο Rob Marshall γνώριμος του μιούζικαλ (έχει σκηνοθετήσει και το Chicago, το 2003) βασίζεται στις ερμηνείες των κορυφαίων ηθοποιών, το υπόβαθρο του περίπλοκου και βαθύ κύριου χαρακτήρα του έργου (Guido) και την νοσταλγικότητα και λάμψη της Ιταλίας του '60 μέσα από τη ματιά του Fellini, για να μας δώσει ένα υπέροχο σύνολο από συνδυασμούς δράματος, ρομαντισμού και κωμικού στοιχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου