Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Les petits mouchoirs (2010)

Κανείς δε μπορεί να ζήσει τη ζωή μας για εμάς.. Ούτε οι γονείς, ούτε τα αδέρφια μας, ούτε ο σύντροφος μας, ούτε και οι φίλοι μας. Ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι, δύσκολο ή εύκολο, με όλες τις χαρές και τις λύπες που του επιφυλάσσει. Ίσως και για το λόγο αυτό, να είναι αναγκαίο κάποια πράγματα να τα κρατά κανείς μόνο για τον εαυτό του. Ίσως προσπαθεί να προστατέψει ''κάτι''. Είναι όμως μια λεπτή, επικίνδυνη γραμμή και θέλει προσοχή. Τα μικρά αθώα ψέματα είναι επιτρεπτά και κατανοητά ανάλογα με το κίνητρο, αποδεκτά όμως μόνο ως το σημείο που δεν βλάπτουν, υποτιμούν ή υπερβαίνουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνει το ανταποκρινόμενο πρόσωπο.


Μια παρέα φίλων που κάθε χρόνο πηγαίνουν διακοπές στο εξοχικό σπίτι του φίλου τους Max, συνταράσσεται από το σοβαρό ατύχημα ενός άλλου μέλους της παρέας, του Ludo. Αποφασίζουν να μη χάσουν το ταξίδι, κουβαλώντας όμως το συναισθηματικό φόρτο από το ατύχημα του φίλου τους, βγαίνουν στην επιφάνεια κρυμμένα πάθη, μυστικά, σκέψεις, λάθη και σίγουρα όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια αλήθεια..
Μια δραματική κομεντί, υπό την σκηνοθεσία του γνωστού Γάλλου ηθοποιού Guillaume Canet (Jeux d'enfants-Love me if you dare), που συμπληρώνει ένα λαμπρό καστ ηθοποιών, όπως ο Francois Cluzet, η Marion Cotillard, o Benoit Magimel, ο Gilles Lellouche και ο Jean Dujardin ο οποίος κέρδισε και το όσκαρ Ά αντρικού ρόλου για το The Artist, το 2012. Απροσδόκητα παρ' όλη τη μεγάλη διάρκεια της δεν κουράζει καθόλου, αλλά πετυχαίνει να παρασύρει τον θεατή βαθύτερα στους χαρακτήρες, στον τρόπο που σκέφτονται, στους λόγους που τους οδήγησαν εκεί καθώς και στις επιλογές, τις πράξεις τους. Μας ταυτίζει με καθημερινούς ανθρώπους και προβλήματα των οικογενειακών, φιλικών και ερωτικών σχέσεων, ισορροπώντας ικανοποιητικά ανάμεσα στα κωμικά και δραματικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου