Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Faces in the Crowd (2011)

Η ασφάλεια & προσωπική μας γαλήνη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε κανέναν; Όταν αδυνατούμε να δούμε αληθινά ποιος είναι ποιος ή τι είναι ποιος. Πως αντιδρούμε όταν δεν μπορούμε να βρούμε ποιο είναι το δικό μας πρόσωπο; Που κοιτάζουμε το είδωλο μας και βλέπουμε κάτι παραμορφωμένο, κάτι αλλοιωμένο, κάτι ξένο. Εκεί είναι που θα βρεθεί αυτό το ξεχωριστό άτομο, το μοναδικό, που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Και όχι μόνο. Γι' αυτό λατρεύουμε τις ταινίες..


Η Anna Marchant ζει μια συνηθισμένη καθημερινότητα ως παιδαγωγός, σύντροφος και φίλη. Όλα αλλάζουν όταν γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας, στην προσπάθεια της όμως να ξεφύγει την προκειμένη στιγμή, έχει ένα σοβαρό ατύχημα που την ρίχνει σε κώμα. Όταν ξυπνά μετά από μια εβδομάδα διαγιγνώστεται με μια διαταραχή που ονομάζεται προσωπαγνωσία, με την ιδιότητα να μην μπορεί να αναγνωρίσει κανένα πρόσωπο, ούτε καν το δικό της. Ο ντετέκτιβ Sam Kerrest προσπαθεί να την βοηθήσει να θυμηθεί το πρόσωπο του δολοφόνου, καθώς ο ίδιος ξέρει τα πάντα για αυτήν και διασκεδάζει με την διαταραχή της απειλώντας θανάσιμα κάθε κοντινό της άνθρωπο.
Χωρίς να αποτελεί το κάτι ιδιαίτερο σεναριακά ή σκηνοθετικά, το ψυχολογικό αυτό θρίλερ του Julien Magnat επικεντρώνεται στην σπάνια διαταραχή της προσωπαγνωσίας ώστε να μας βάλει στον ασταθή κόσμο της πρωταγωνίστριας. Αυτό είναι και το ατού της συγκεκριμένης ταινίας που κρατά το ενδιαφέρον και την αγωνία καθώς ούτε ο θεατής γνωρίζει ποιο πρόσωπο βλέπει. Στο κυνήγι του δολοφόνου πρωτοστατεί ο Julian MacMahon σε έναν ρόλο με διαφορετική εμφάνιση από ότι τον έχουμε συνηθίσει. Γοητευτική και η Milla Jovovich. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου