Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ego (2013)

Είμαστε όντως αληθινά τυφλοί απέναντι σε κάποια πράγματα; Είναι γεγονός της νέας εποχής η εθελοτυφλία. Όλοι πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Αυτός ο μικρός χώρος μεταξύ της πραγματικότητας του είναι και της παρόρμησης, του ενστίκτου μας - το υποσυνείδητο. Αυτό μας καταστρέφει. Έχει γράψει μια μικρή ιστορία για μας τουλάχιστον μέχρι την ενηλικίωση μας. Και μετά συνεχίζει να γράφει, με διαφορετικό όμως τρόπο. Κάπως πιο μπερδεμένα και αόριστα, με μεγαλύτερη δυσκολία. Αν έχουμε τη θέληση μπορούμε να διαπιστώσουμε πως αυτή η πένα δεν είναι ούτε τόσο αόρατη ούτε τόσο ανεξάρτητη τελικά. Ίσως μπορούμε ακόμα και να την ελέγξουμε..


Ο Sebastian ζει μια τέλεια ζωή, καθώς έχοντας ήδη αρκετά χρήματα (χάρη στους γονείς του), ασχολείται αποκλειστικά με την εμφάνιση του, τα πάρτι, τους φίλους του και πολλές σχέσεις της μιας βραδιάς. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ασχοληθεί με το ταλέντο του στη μουσική. Όμως, μετά από ένα ξαφνικό ατύχημα, χάνει την όραση του. Τα πάντα στον κόσμο του ανατρέπονται. Μια κοπέλα που αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπικής του βοηθού θα τον κάνει να ''δει'' τον κόσμο με άλλα μάτια. Παρόλα αυτά οι παλιές του συνήθειες και ο επιφανειακός τρόπος σκέψης του επιστρέφουν, όταν ξαναβρίσκει το φως του μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση..
Μια ρομαντική και δραματική ταινία Σουηδικής παραγωγής, στην οποία με ρεαλισμό και χωρίς πολλές υπερβολές μας παρουσιάζεται η σημασία της αγάπης, της οικογένειας, της ζωής. Οι άνθρωποι δεν είναι όπως φαίνονται, μπορεί και να μην ξέρουν ούτε οι ίδιοι πως είναι αν δεν τους δοθεί μια ευκαιρία να το ανακαλύψουν. Μια κατηγορία που αντιπροσωπεύει πολύ κόσμο του σήμερα και μάλιστα σε μια κοινωνία όπου οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες, οι άνθρωποι πιο κλειστοί και καχύποπτοι. Πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Martin Wallstrom (Sebastian) και Mylaine Hedreul (Mia).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου