Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Breakfast at Tiffany's (1961)

Πότε μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά κάποιον; -Όταν γνωρίσουμε τον αληθινό του εαυτό, όσο και αν αυτό μας τρομάζει. Ούτε και εμείς είμαστε αλάνθαστοι.. κανείς δεν είναι. Όταν σταθούμε μπροστά στον άλλο με τα μάτια μας ολάνοιχτα να τον κοιτάζουν και την ψυχή μας γυμνή, τότε τι θα δει; -Θα δει έναν καθρέπτη. Αυτά που αγαπά σε εμάς είναι αυτά που λατρεύει και ο ίδιος στον εαυτό του και όσα μισεί είναι αυτά που σιχαίνεται να βλέπει σε αυτόν. Όπως και να' χει όμως, η ανάγκη και η συνήθεια είναι ισχυροί δεσμοί. Όσοι διαφορετικοί άνθρωποι υπάρχουν άλλοι τόσοι διαφορετικοί και τρόποι σκέψης. Πάντα ο αληθινός εαυτός μας είναι και ο καλύτερος εαυτός μας..


Η Holly Golightly μια νεαρή κάτοικος της Νέας Υόρκης βγάζει τα προς το ζην κάνοντας χάρες σε πλούσιους κύριους. Όταν ο συγγραφέας Paul Varjak μετακομίζει στο πάνω διαμέρισμα και γνωρίζει την Holly συναρπάζεται από τον τρόπο ζωής της, την αισιοδοξία και τη ζωντάνια του χαρακτήρα της. Και ο ίδιος παλεύει να επιβιώσει και να εδραιωθεί ως συγγραφέας προσφέροντας τις ''υπηρεσίες'' του σε ευκατάστατες κυρίες. Μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους η οποία εξελίσσεται σε έρωτα καθώς γνωρίζονται καλύτερα και διαπιστώνουν τι είναι πιο σημαντικό για αυτούς στην ζωή τους..
Βασιζόμενο στην νουβέλα του Truman Capote, το Breakfast at Tiffany's είναι μια κλασική, δραματική κομεντί μιας εποχής όπου επικρατούσε η άνθιση, η απελευθέρωση και η διασκέδαση στην αναπτυσσόμενη Νέα Υόρκη. Η Audrey Hepburn έγραψε ιστορία με τον ρόλο της ως Holly Golightly, όχι μόνο με την ερμηνεία της, αλλά και ως είδωλο της μόδας, καθώς τα προσεκτικά σχεδιασμένα κοστούμια του Hubert De Givenchy και γενικά όλο το στυλ που χαρακτηρίζεται από κομψότητα, θεωρούνται πια χαρακτηριστικά και ορόσημα της ταινίας. Το ίδιο ισχύει και για τη μουσική, με το ''Moon river'' του Henry Mancini που κέρδισε το όσκαρ καλύτερης μουσικής και τραγουδιού. Επίσης με όσκαρ τιμήθηκε και ο George Axelrod για την καλύτερη διασκευή σεναρίου. Την πρωταγωνίστρια ηρωίδα του έργου αυτού του Truman Capote, την οποία χαρακτήρισε ο ίδιος και την πιο αγαπημένη του, λέγεται πως αποτέλεσε την αντιπροσώπευση του ίδιου του εαυτού του συγγραφέα και της ιδιοσυγκρασίας του την συγκεκριμένη εποχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου