Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

The Lucky One (2012)

Είναι η εξιστόρηση του έρωτα και της αγάπης με τον πιο γλυκό και ρομαντικό τρόπο. Σε πολιτείες κοντά στη φύση, σε σπίτια μέσα σε δάση και λουλούδια, βαρκάδες και όμορφες, μικρές νότες του πιάνου.. Βλέμματα διαπεραστικά, καθηλωτικά και χάδια που λαχταρούν να αγγίξουν ένα μόνο κορμί.. Ναι, αυτές είναι οι ταινίες που βασίζονται στις νουβέλες* του Nicholas Sparks και μπορείς να τις δεις και μια και δυο και δεκαπέντε φορές και πάντα να μένεις με ένα χαμόγελο στα χείλη...


''You should be kissed every day, every hour, every minute''.

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης, καθώς βρίσκεται σε αποστολή στο Ιράκ, βρίσκει στην άμμο τη φωτογραφία μιας κοπέλας με το μήνυμα ''να προσέχεις''. Πεπεισμένος ότι η φωτογραφία του έφερε τύχη και τον κράτησε ζωντανό πολλές φορές βάζει ως στόχο να βρει την κοπέλα της φωτογραφίας και να την ευχαριστήσει..
Με μέτριες ερμηνείες και σκηνοθεσία, απόλυτα προβλέψιμη, χωρίς όμως να χάνει καθόλου από τη μαγεία των ιστοριών του συγγραφέα, προσφέρει ακριβώς αυτό που περιμένει κάποιος από μια ρομαντική κομεντί -την αληθινή αγάπη που ξεπερνά όλα τα εμπόδια, την ευτυχία που έρχεται πάντα στο τέλος -ένα παραμύθι με γήινα χρώματα. Ξεχωρίζει η εκπληκτική Blythe Danner η οποία υποδύεται τη γιαγιά της πρωταγωνίστριας.

*Οι νουβέλες του Nicholas Sparks, που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη:
Message in a Bottle (1999)
A Walk to Remember (2002)
The Notebook (2004)
Nights in Rodanthe (2008)
Dear John (2010)
The Last Song (2010)
The Lucky One (2012)
Safe Haven (2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου