Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Spread (2009)

Η δύναμη της συνήθειας ξεπερνά τα πάντα. Ακόμα και ο εύκολος δρόμος δεν είναι τόσο εύκολος τελικά. Όσα μαθαίνουμε και έπειτα πρέπει να ζήσουμε με αυτά μπορεί να μας κάνουν να προοδεύσουμε ή να διαλυθούμε. Ότι χρειαζόμαστε το έχουμε ήδη. Ή μπορούμε να το βρούμε, μόνοι μας. Ακόμα και αν έχουμε ανάγκη από βοήθεια δεν πρέπει ποτέ να βασιζόμαστε σε λάθος ανθρώπους..


Ο Nikki πηγαίνει στο Λος Άντζελες και χρησιμοποιώντας ως όπλα το νεαρό της ηλικίας του και την ομορφιά του έχει μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες. Με στόχο να ζήσει τη ''μεγάλη ζωή'' βρίσκει πλούσιες και επιτυχημένες γυναίκες και παίζοντας στην ουσία το ρόλο του ζιγκολό σχεδόν καταφέρνει το στόχο του. Όταν όμως γνωρίζει την Heather τα πράγματα αλλάζουν. Και όχι μόνο επειδή την ερωτεύεται αλλά γιατί διαπιστώνει ότι η κοπέλα αυτή είναι ακριβώς σαν και αυτόν..
Παρόλο που η συγκεκριμένη ταινία του David Mackenzie δεν έχει να δώσει τόσα πολλά από άποψη σκηνοθεσίας, ιδιαίτερων ερμηνειών ή τεχνικών χαρακτηριστικών, ωστόσο μας παρουσιάζει με ειλικρίνεια και αληθοφάνεια μια κατάσταση ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει απολύτως τίποτα στη ζωή του, τα θέλει όλα και έχει διαλέξει έναν λάθος δρόμο ώστε να τα καταφέρει (μια πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένη για πολλούς που κυνηγούν το ''αμερικάνικο όνειρο''). Η ταινία δεν είναι ρομαντική, ούτε κομεντί. Κάθε σκηνή που δείχνει αγάπη, τρυφερότητα, έρωτα είναι σκληρή γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια, είναι συμφέρον, είναι εξαπάτηση, είναι εκμετάλλευση. Πολύ καλός και ο Ashton Kutcher σε έναν έμμεσα δραματικό ρόλο, κάποιου που φοράει πανάκριβα ρούχα αλλά δεν έχει χρήματα ούτε για να φάει χάνει εντελώς την αξιοπρέπεια του, ως κάτι εντελώς φυσικό που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου