Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Paris, Texas (1984)

Ότι και αν έχουμε περάσει στη ζωή μας, όσο κακό έχουμε κάνει ή μας έχουν κάνει υπάρχει πάντα ελπίδα να διορθώσουμε τα πράγματα. Ακόμα και αν δε πετύχει -είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε- είτε για το δικό μας καλό είτε για κάποιους άλλους στους οποίους αξίζει. Κάτι καλό θα βγει. Αν το αφήσουμε όχι μόνο δεν θα γίνουμε πιο δυνατοί, αλλά θα μισήσουμε τον εαυτό μας γιατί θα ξέρουμε για ακόμα μια φορά το πόσο δειλοί είμαστε..


Ένας άντρας περιπλανιέται μόνος στην έρημο ώσπου καταρρέει. Ο άνθρωπος που τον βρίσκει τον περιθάλπει και καλεί τον αδερφό του ώστε να τον παραλάβει. Ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής και με τη βοήθεια του αδερφού του προσπαθεί να θυμηθεί τη ζωή του και το πως βρέθηκε εκεί. Το πως αγόρασε ένα κτήμα στην έρημο, στο Παρίσι του Τέξας, και το τι μεσολάβησε ώστε να ζουν χωριστά η γυναίκα του και ο επτάχρονος γιος του εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τα κομμάτια που έχασε και να τα ξαναενώσει...
Η καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη Wim Wenders που μας διηγείται τη πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων και το πόσο περισσότερο δύσκολες γίνονται αυτές όταν δεν εκφράζονται τα συναισθήματα. Μέσα από την ομορφιά των αμερικάνικων τοπίων (ένα road-movie στην ουσία), με τη συνοδεία των μικρών, γλυκών τόνων της κιθάρας από τον Ry Cooder και ενός πολύ καλού καστ με τον Harry Dean Stanton στον καλύτερο ρόλο του και τους Nastassja Kinski, Dean Stockwell και Hunter Carson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου