Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Masters of Horror (2005-2006)*

Masters of Horror - Cigarette Burns

''Η επιθυμία είναι η πηγή της θλίψης'' σύμφωνα με τη βουδιστική ιδεολογία και αυτό επιβεβαιώνεται πάντα. Αυτοί που επιμένουν να βρουν κάτι που δεν υπάρχει, όχι μόνο δε θα το βρουν ποτέ, αλλά είναι πολύ πιθανό να χαθούν στο δρόμο της αναζήτησης..


Προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση, ο Kirby, ένας ιδιοκτήτης αίθουσας προβολής ταινιών, αναλαμβάνει να βρει τη κόπια μιας σπάνιας ταινίας για λογαριασμό ενός πλούσιου συλλέκτη. Η χαμένη ταινία η οποία είχε προβληθεί μια και μοναδική φορά ονομαζόταν "Le Fin Absolue du Monde" και φημολογούνταν πως είχε προκαλέσει έκρηξη βίας και ψυχοπάθειας στους θεατές με αιματοχυσία και τραγικό τέλος σε όσους την παρακολούθησαν, όπως και το θάνατο του σκηνοθέτη, των ηθοποιών και όλων των συντελεστών. Στην αναζήτηση του θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος όχι μόνο με επικίνδυνες πραγματικότητες αλλά και με τους δικούς του εφιάλτες..
Ο John Carpenter, ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες ταινιών τρόμου, σκηνοθετεί σε αυτό το επεισόδιο της σειράς Mastes of Horror (μια από τις καλύτερες δημιουργίες του κατά πολλούς) για να μας παρουσιάσει μια άλλη, τρομακτική πλευρά του σινεμά όπου οι ταινίες έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν και να μεταβάλλουν κυριολεκτικά τις σκέψεις και τα συναισθήματα των θεατών.

Mastes of Horror - Jenifer

Κάποιοι άνθρωποι (-άντρες στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν είναι έξυπνοι, ούτε δυνατοί, ούτε ειλικρινείς. Θα κάνουν τη λάθος κίνηση γιατί είναι παρορμητικοί και δε μπορούν να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Φυσικά και θα χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης..


Ένας ντετέκτιβ σώζει μια κοπέλα με παραμορφωμένο πρόσωπο από έναν άντρα που προσπάθησε να την σκοτώσει. Παρακινούμενος από την φιλευσπλαχνία του, την παίρνει υπό την προστασία του και την φιλοξενεί σπίτι του. Σιγά σιγά όμως αρχίζει να νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη, εμμονή και πάθος απέναντι της που καταλήγει σε μια διεστραμμένη σεξουαλική σχέση. Η Jenifer όμως δεν είναι απλά μια κοπέλα με κατεστραμμένο πρόσωπο και ειδικές ανάγκες. Η τερατώδη της φύση θα αποκαλυφθεί όταν θα είναι πια αργά για πολλά γεγονότα..
Σκηνοθετημένη από έναν ακόμη από τους κορυφαίους σκηνοθέτες τρόμου, τον Dario Argento, η ταινία είναι βασισμένη σε ένα 10σέλιδο ασπρόμαυρο κόμικ του Bruce Jones το οποίο γράφτηκε το 1974. Καθαρό θρίλερ με την ιστορία να κλιμακώνεται λίγο προβλέψιμα χωρίς να χάσει σε τίποτα όμως από την αγωνία και τον τρόμο που προσφέρει μέχρι το τέλος.

Masters of Horror - Imprint

Όταν δούμε την απόλυτη παράνοια και την αντιμετωπίσουμε, τότε δε μένει τίποτα άλλο για να φοβηθούμε...


Στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ψάχνει να βρει την παλιά του αγάπη, μια κοπέλα που εγκατέλειψε ενώ είχε υποσχεθεί πως θα γύριζε πίσω για αυτήν. Η αναζήτηση τον οδηγεί σε ένα απομονωμένο νησί όπου μια πόρνη τον πληροφορεί πως η αγαπημένη του έχει πεθάνει. Η γυναίκα του διηγείται την ιστορία της άτυχης κοπέλας η οποία έζησε μια βασανιστική, δραματική ζωή γεμάτη πόνο και κρυμμένα μυστικά, όπως αποκαλύπτεται...
Μια ιστορία γεμάτη φρίκη από τον σκηνοθέτη Takashi Miike που μας δίνει απλόχερα ότι περιμένουμε από μια ταινία αυτού του είδους. Σπάνια μια τέτοια θεματολογία δίνεται με τόσα στοιχεία καλλιτεχνικότητας και εικόνες που θυμίζουν φωτογραφία που σου προκαλούν αισθήματα συμπάθειας αλλά και ταυτόχρονα τόσο μεγάλης απέχθειας.

* Μια σειρά ταινιών από διακεκριμένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους ειδικούς στις ταινίες τρόμου, που δημιουργήθηκαν για λογαριασμό του αμερικάνικου τηλεοπτικού καναλιού Showtime. Ολοκληρώθηκε σε δυο κύκλους ο πρώτος το 2005-2006 αποτελούμενος από 13 επεισόδια και ο δεύτερος το 2006-2007 αποτελούμενος από ισάριθμα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου