Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Cube (1997)

Μερικές φορές βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπως να πασχίζουμε να βγούμε από ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο ασφυκτιούμε. Παλεύουμε να βρούμε στοιχεία και διεξόδους μέσα σε κάθε λεπτομέρεια. Όμως ακόμα και αν το καταφέρουμε δεν έχουμε ιδέα τι θα αντιμετωπίσουμε στο επόμενο. Μακάρι να υπήρχε ένας προγνωστικός παράγοντας, ένα σημάδι, ένας αριθμός, απλά οτιδήποτε θα μπορούσε να μας βοηθήσει να προστατέψουμε τον εαυτό μας..
Βαδίζουμε στα τυφλά ελπίζοντας για το καλύτερο, παίρνοντας το ρίσκο να χάσουμε τα πάντα...


Έξι άτομα άγνωστα μεταξύ τους ξυπνούν μέσα σε ένα δωμάτιο, μέρος μιας ατέλειωτης κατασκευής από δωμάτια κυβικού σχήματος τα οποία κρύβουν φονικές παγίδες. Με κίνητρο την επιβίωση και προσπαθώντας να ανακαλύψουν τους λόγους για τους οποίους έχουν βρεθεί εκεί, χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους γνώσεις και δεξιότητες με κοινό απώτερο στόχο τη διαφυγή..
Μια καναδική παραγωγή, ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που όμως με τη βοήθεια της πολύ καλής σκηνοθεσίας (Vincenzo Natali, έχει γράψει και το σενάριο) καταφέρνει να μεταδώσει στους θεατές κάθε συναισθηματική μετάλλαξη των πρωταγωνιστών (άγνοια, φόβος, καχυποψία, παράνοια, -οργή και τελικά βία). Η καλύτερη με διαφορά από τις δυο ακόμα συνέχειες που ακολούθησαν.

Σε κάθε κατάσταση όπου ο φόβος είναι το κυρίαρχο συναίσθημα σε συνδυασμό με ένα από τα πιο δυνατά ένστικτα όπως είναι αυτό της επιβίωσης οι άνθρωποι εμφανίζουν ότι έχουν κρυμμένο στα βάθη της ψυχής τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου