Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

The Party (1968), Weekend at Bernie's (1989)

Γέλιο, ζωή, χαρά.... Να περνάμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μας, να κάνουμε την κάθε στιγμή μας μοναδική. Έχουμε τόσο λίγο καιρό στη διάθεση μας. Τώρα είναι η ευκαιρία, δεν υπάρχει μετά. Ας αφήνουμε πίσω πικραμένες σχέσεις και φιλίες, οι άνθρωποι δεν είναι κακοί ή καλοί απλά οι καταστάσεις αλλάζουν συνεχώς και μας κάνουν να φερόμαστε διαφορετικά. Τα άτομα με τα οποία περνάμε όμορφες στιγμές είναι αυτά που αξίζουν να είναι δίπλα μας. Βγείτε έξω διασκεδάστε, πιείτε, γελάστε, ξενυχτίστε, δουλέψτε, ντυθείτε, ταξιδέψτε, μοιραστείτε ότι αγαπάτε με τα άτομα που αγαπάτε. Αφήστε πίσω ενδοιασμούς & μικρότητες...απλά ΖΉΣΤΕ...


The Party (1968)


Μετά από λάθος ένας Ινδός ηθοποιός αντί να λάβει το χαρτί της απόλυσης του λαμβάνει πρόσκληση για ένα πάρτι στο Hollywood με διάσημους και σημαντικούς καλεσμένους της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Προσπαθώντας απλά να διασκεδάσει και άθελα του φέρνει την καταστροφή σε ότι αγγίζει στο πολυτελέστατο σπίτι χαλώντας το πάρτι. Τελικά όμως μήπως καταφέρνει το αντίθετο;
Μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών και πρωτοστάτης σε πολλές άλλες παρόμοιες που ακολούθησαν. Ο Peter Sellers άψογος στο ρόλο του ταραξία αλλά καλόκαρδου ηθοποιού, ο οποίος προκαλεί το γέλιο και μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του. Πολύ καλή μουσική, σκηνοθεσία και καστ. Παραμένει διαχρονική παρά τις άπειρες προβολές της.

Weekend at Bernie's (1989)


Ο Larry και ο Richard, υπάλληλοι μιας λογιστικής εταιρίας, ανακαλύπτουν ένα σοβαρό οικονομικό λάθος και το αφεντικό τους θέλοντας να τους ευχαριστήσει τους καλεί να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο παραθαλάσσιο πολυτελές σπίτι του. Στη πραγματικότητα όμως, ο Bernie, θέλει να τους δολοφονήσει! Αυτό όμως συμβαίνει στον ίδιο και όταν το ανακαλύπτουν οι δυο νεαροί αποφασίζουν να παραστήσουν πως είναι ζωντανός πιστεύοντας πως ο δολοφόνος δε θα επιχειρήσει να τους σκοτώσει αν γνωρίζει πως το αφεντικό του είναι ζωντανό, αλλά και για να μη χάσουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο παραδεισένιο μέρος..
Μια κλασσική κωμωδία που πλαισιώνεται με δόσεις μαύρου χιούμορ. Το σενάριο χαρακτηρίζεται από μια σειρά διαδοχικών κωμικοτραγικών καταστάσεων, πολύ αστείο και άψογα δομημένο, γεμάτο ανατροπές που προσφέρουν άφθονο γέλιο και δράση. Η χημεία μεταξύ των δυο κεντρικών πρωταγωνιστών, Andrew McCarthy και Jonathan Silverman ως Larry και Richard αντίστοιχα, είναι εμφανής σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, εντύπωση όμως προκαλεί και η ακίνητη, ανέκφραστη, άκαμπτη μορφή του Bernie, τον οποίο υποδύεται ο Terry Kiser. Ακολουθήθηκε από μια δεύτερη ταινία το 1993, λιγότερο πετυχημένη, όμως η αρχική έχει γίνει πια κλασσική και στην Αμερική κατέχει μια θέση στις πιο αγαπητές κωμωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου