Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Harry Potter and the Deathly Hallows (2010 Part 1, 2011 Part 2)

Όταν ένα ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Όταν ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια που μας βασάνιζαν για χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερωνόμαστε από τους εφιάλτες μας. Παίρνοντας το ρίσκο αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας. Αφήνουμε πίσω ότι μας πονάει και μας έχει πληγώσει. Και όλα αυτά για ένα καλύτερο αύριο. Μια καλύτερη ζωή, μια ζωή ΕΛΕΎΘΕΡΗ............ 
-Και γιατί όχι; ...Η φαντασία πάντα κάνει πιο υποφερτή την πραγματικότητα...


Ο Harry, o Ron και η Hermione αναζητούν τους υπόλοιπους πεμπτουσιαστές ώστε καταστρέφοντας τους να καταφέρουν να αποδυναμώσουν τον σκοτεινό άρχοντα του οποίου η δύναμη όλο και μεγαλώνει καθώς οι δυνάμεις του έχουν διεισδύσει στο υπουργείο Μαγείας και πλέον ασκεί έλεγχο παντού. Η αναζήτησή τους τους οδηγεί επίσης στην ανακάλυψη των πιο ισχυρών αντικειμένων του κόσμου της μαγείας: των κλήρων του θανάτου. Μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Harry και οι φίλοι του θα βρεθούν κατά πρόσωπο αντιμέτωποι με τον Voldemort και θα πολεμήσουν σώμα με σώμα με τους σκοτεινούς υπασπιστές του..
Η τελευταία ταινία με τον Harry Potter που μας χαρίζει μια έκρηξη συναισθημάτων. Από την αγωνία και τον φόβο μέχρι την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την χαρά. Το καλό κερδίζει το κακό όπως σε όλα τα παραμύθια άλλωστε όχι όμως εύκολα, ούτε χωρίς θυσίες. Η πολυβραβευμένη συγγραφέας J.K. Rowling δίνει ένα τέλος επάξιο των προσδοκιών όλων των θαυμαστών του Harry Potter και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν διαβάσει τα βιβλία. Εκτός όμως από την προσαρμογή του σεναρίου η ταινία χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ειδικά εφέ και ένα καστ αξιόλογων ηθοποιών καταφέρνει να ''μαγέψει'' μεταφέροντας τους θεατές σε έναν κόσμο φαντασίας παράλληλο με τον δικό μας κόσμο. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αντίθετα με τις πρώτες, οι τελευταίες ταινίες του Harry Potter θυμίζουν μια μάχη ενάντια στο σύστημα (πρώτα στο φασισμό του σχολείου Hogwarts και έπειτα στο υπουργείο Μαγείας γενικότερα). Ένα τέτοιο συνδυασμό έχουμε δει μόνο σε κόμικς και εδώ είναι που φαίνεται ότι μόνο εν μέσω φανταστικών κόσμων μπορούν να θιγούν άνετα τέτοια θέματα. Επίσης να αναφερθεί πως το πρώτο μέρος της ταινίας έγινε η 3η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως για το 2010 και η 13η όλων των εποχών, φτάνοντας τα 954,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το δεύτερο μέρος έγινε η 9η ταινία που έσπασε το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και μέχρι σήμερα είναι η 4η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου