Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Bonnie and Clyde (1967)

Τα αγαπημένα και ταιριαστά ζευγάρια έχουν τον τρόπο να μοιράζονται πράγματα και καταστάσεις τόσο μοναδικές που μόνο αυτοί μπορούν. Μέσω αυτής της ιδιαίτερης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης ο δεσμός ενισχύεται τόσο ώστε γίνεται αναγκαίος. Όπως κάποιες συνήθειες που λατρεύουμε να επαναλαμβάνουμε και μετά δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτές. Το αν οι συνήθειες αυτές μας κάνουν καλό ή κακό, στο τέλος, καθορίζουν και το αποτέλεσμα...


Μια κοπέλα που μένει σε μια μικρή πόλη αναζητά την περιπέτεια. Ένας ληστής που μόλις αποφυλακίστηκε. Μετά την γνωριμία τους, μαζί και ερωτευμένοι ξεκινούν μια εκστρατεία ληστειών τραπεζών που εκτείνεται από την Οκλαχόμα μέχρι το Τέξας. Η φήμη της Bonnie, του Clyde και της συμμορίας τους ξεπερνά τα όρια των αστυνομικών αναζητήσεων. Εφημερίδες και μέσα τους αντιμετωπίζουν ως σταρ κερδίζοντας τον θαυμασμό του κόσμου..
Στην Αμερική του 1920 και μετά την οικονομική κατάρρευση η επιβίωση γίνεται τόσο αναγκαία που όπως είναι φυσικό για αυτές τις καταστάσεις, οδηγεί τους ανθρώπους στο έγκλημα. Η κοινωνία φτάνει στο σημείο να θαυμάζει και να επιβραβεύει αυτούς που ληστεύουν τράπεζες ως μια μικρή διέξοδο και ελπίδα που τους κάνει να ξεχνούν τα δικά τους προσωπικά προβλήματα. Ο ρομαντισμός του ζευγαριού έρχεται σε αντίθεση με την γρήγορη δράση και τη βία πόσο μάλλον με το απροσδόκητο τέλος. Η ταινία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μέχρι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες (όντας πρωτοποριακή και διαφορετική για την εποχή) όμως μετά την προβολή της αποθεώθηκε από τον κοινό και σήμερα θεωρείται κλασική. Κέρδισε αρκετά βραβεία και είχε πολλές υποψηφιότητες ιδιαίτερα από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Warren Beatty και Faye Dunaway.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου