Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

White Oleander (2002), Volver (2006)

Η αγάπη είναι γένους θηλυκού. Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό άλλωστε...Η μοναδική αληθινή αγάπη είναι αυτή της μητέρας προς το παιδί. Μια αγάπη που δεν σβήνει ποτέ.....

White Oleander (2002)


Αφού η μητέρα της καταδικάζεται σε 35 χρόνια κάθειρξης μετά από ένα έγκλημα πάθους, η 15χρονη Astrid περνά μια δύσκολη ζωή καθώς μπαινοβγαίνει σε ορφανοτροφεία και θετές οικογένειες προσπαθώντας να βρει την αγάπη και την ασφάλεια. Μέσα από όλες αυτές τις αντιξοότητες θα γνωρίσει τον εαυτό της και την σχέση της με την μητέρα της, η οποία φοβούμενη ότι θα χάσει την κόρη της χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να την κρατήσει κοντά της...
Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Janet Fitch. Πλαισιώνεται από πολύ καλές ερμηνείες από όλες τις ηθοποιούς και κυρίως της Alison Lohman (υποδύεται την Astrid) και της Michelle Pheiffer. Επίσης, η νοσταλγική και μελαγχολική μουσική του Newman ολοκληρώνει το υπέροχο σύνολο.

Volver (2006)

 

Η Raimunda ταξιδεύει με την κόρη της στο μικρό χωριό από το οποίο κατάγεται ώστε να επισκεφτεί τον τάφο των γονιών της και να δει την αγαπημένη της θεία η οποία την μεγάλωσε. Γυρίζοντας στη Μαδρίτη και μετά από μια κουραστική μέρα, η κόρη της της αποκαλύπτει ότι σκότωσε τον πατριό της ο οποίος όντας μεθυσμένος επιχείρησε να τη βιάσει. Η Raimunda προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην περίεργη τροπή που έχει πάρει η ζωή της καθώς προσπαθεί να κρύψει το πτώμα, να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της χρέη, να στηρίξει την κόρη της και την αδερφή της, να θρηνήσει την θεία της και όλα αυτά κάτω από την υποψία ότι η μητέρα της τελικά είναι ζωντανή..!
Πολύχρωμη, ευρηματική, με συνδυασμό κωμωδίας και δράματος είναι η ταινία του σκηνοθέτη Pedro Almodovar. Όπως στις περισσότερες ταινίες του και με τον μοναδικό του τρόπο μας παρουσιάζει τις γυναίκες (μητέρες, κόρες, αδερφές, φίλες) πανέμορφες, δυνατές και ανεξάρτητες, οι οποίες στηρίζοντας η μια την άλλη τα καταφέρνουν πάντα. Πολύ καλές οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστριών ιδιαίτερα των δυο ''μουσών'' του Almodovar, Carmen Maura και Penelope Crouz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου