Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Jamon Jamon (1992)

Ο έρωτας μας κάνει να φερόμαστε περίεργα. Μας αναστατώνει, μας τρελαίνει, αλλάζει τα δεδομένα μας, μας οδηγεί σε καταστάσεις που ποτέ δε φανταζόμασταν. Όμως τελικά αποτελεί μονάχα μια παρόρμηση, μια πεποίθηση που γρήγορα αλλάζει ή καταργείται. Δεν υπάρχουν νικητές ή χαμένοι -αυτό είναι μια ακόμη πεποίθηση που μπορεί να αλλάξει. Ότι απομένει αληθινά είναι οι αναμνήσεις και η ελπίδα ότι μεταχειριζόμενοι την εμπειρία μας μπορεί κάποτε να πετύχουμε τον ιδανικό (για εμάς) έρωτα.


Καθώς η Silvia αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της στον αρραβωνιαστικό της, αρχίζει να κάνει όνειρα για το κοινό τους μέλλον καθώς ο ίδιος της υπόσχεται να την παντρευτεί. Όμως οι αντιρρήσεις της μητέρας του για το γάμο αυτό την οδηγούν στο να προσλάβει κάποιον ώστε να κάνει την Silvia να τον ερωτευτεί και να αφήσει το γιο της.
Η Penelope Cruz και ο Javier Bardem στα πρώτα τους βήματα πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία έντονου έρωτα και πάθους με φόντο την Ισπανία μια άλλης εποχής. Πολλές ανατροπές και περιπλεκόμενες ερωτικές σχέσεις γεμάτες από γεύσεις τορτίγιας και jamon!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου