Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

American History X (1998)

Ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι εδώ, στη γη, λένε.. Γι' αυτό και τα λάθη μας πάντα τα πληρώνουμε. Είτε το βλέπουμε είτε όχι αυτή η κρυφή δύναμη είναι εκεί για να μας χτυπήσει. Θα συνεχίζει, μέχρι να μας κάνει να καταλάβουμε. Και μετά; Πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το τίμημα; Θα μπορέσουμε να το αντέξουμε;


Bob Sweeney: There was a moment, when I used to blame everything and everyone for all the pain and suffering and vile things that happened to me, that I saw happen to my people. Used to blame everybody. Blamed white people, blamed society, blamed God. I didn`t get no answers `cause I was asking the wrong questions. You have to ask the right questions.
Derek Vinyard: Like what?
Bob Sweeney: Has anything you`ve done made your life better?  ''

Ένας νεαρός, νεοναζιστής στην ομάδα των skinhead στο Λος Άντζελες. Μέσα σε ένα συμβάν μίσους και ρατσισμού σκοτώνει κάποιον και μπαίνει στη φυλακή. Βγαίνοντας μετά από τρία χρόνια και έχοντας διαπιστώσει ότι όλα αυτά που πίστευε ήταν ανούσια προσπαθεί να απομακρυνθεί από τους παλιούς του φίλους και να προστατέψει τον μικρό του αδερφό ώστε να μην πέσει στα ίδια με αυτόν λάθη.
Υπέροχη ταινία με υπόβαθρο το ρατσισμό, τη βία, το άδικο μίσος που διακατέχει νέους ανθρώπους και παρασύρονται από την ανάγκη τους να ανήκουν σε μια ομάδα. Ο Edward Norton δίνει μια εκπληκτική ερμηνεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου