Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

The Secret Life of Words (2005)

Πότε νιώθουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε; Να χαθούμε από όλους και όλα; Ίσως όταν κάτι υπάρχει εκεί. Μέσα μας. Για τον καθένα κάτι διαφορετικό.


Και όμως αυτό που ψάχνουμε μπορεί να βρεθεί στο πιο απροσδόκητο μέρος. Και να μείνει.

Hannah: ''I think that if we go away to someplace together, I'm afraid that, ah, one day, maybe not today, maybe, maybe not tomorrow either, but one day suddenly, i may begin to cry and cry so very much that nothing or nobody can stop me and the tears will fill the room and i won't be able to breath and i will pull you down with me and we'll both drown''.
Joseph: ''I'll learn how to swim, Hannah. I swear, i'll learn how to swim''.

Η Hannah, μια νεαρή κοπέλα με προβλήματα ακοής, εργασιομανής και κοινωνικά αποκλεισμένη, ''αναγκάζεται'' να πάει διακοπές μετά από τέσσερα χρόνια ασταμάτητης εργασίας. Ακόμα και τότε όμως αποφασίζει να εργαστεί. Πηγαίνει να φροντίσει ως νοσοκόμα έναν τραυματισμένο εργάτη, που έχει χάσει προσωρινά την όραση του, σε μια πλατφόρμα πετρελαίου. Μέσω της γνωριμίας τους ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής της και της δικής του. Η Hannah θα έρθει αντιμέτωπη με το τραυματικό παρελθόν της και ο Joseph θα την ερωτευτεί χωρίς καν να προλάβει να την δει....
Πολύ καλή ταινία με ευαισθησίες και έναν κρυμμένο δυναμισμό. Ξεχωρίζει η Sarah Polley με την ερμηνεία της, η οποία και βραβεύτηκε από την ευρωπαϊκή ακαδημία κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου