Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Bitter Moon (1992)

Νέμεση, η, ουσ. = η θεία δίκη που τιμωρεί τον αδικητή " η δίκαιη τιμωρία.
Εκδίκηση, η, ουσ. = η τιμωρία που επιβάλλει κάποιος που έχει αδικηθεί για ικανοποίηση του.

Τα πιο έντονα συναισθήματα μας οδηγούν στις πιο ακραίες καταστάσεις. Αναπόφευκτα αποτελέσματα όπου υπάρχει ο εν λόγω απόλυτος έρωτας.....


''Everyone has a sadistic streak, and nothing brings it out better than the knowledge you've got someone at your mercy''.

Καθώς ένας άντρας ταξιδεύει με τη σύζυγο του σε ένα πλοίο γνωρίζει μια όμορφη και μυστηριώδη γυναίκα. Αργότερα γνωρίζεται και με τον σύζυγο της ο οποίος του διηγείται την ιστορία της γνωριμίας και έρωτα τους, όταν εργαζόταν ως συγγραφέας στο Παρίσι. Ο ίδιος ενώ αρχικά αρνείται να ακούσει την ιστορία στην συνέχεια εγκλωβίζεται γοητευμένος από την εξέλιξη της καθώς από την αρχικά τέλεια σχέση υποκινούμενη από τον απόλυτο έρωτα μεταλλάσσεται σε έναν συναισθηματικό εφιάλτη.
Σκοτεινή, έντονα ερωτική, μυστηριώδης, βασισμένη στη νουβέλα του Gerard Brach, μια ιστορία μεγάλου έρωτα που καταλήγει σε μίσος και εκδίκηση. Ο ταλαντούχος Roman Polanski χρησιμοποιεί εδώ την αφήγηση και τα flashback εντείνοντας την αγωνία καθώς αναπτύσσεται η ιστορία σε συνδυασμό με ένα cast από αξιόλογους ηθοποιούς με τον Peter Coyote ως Oscar, την Emanuelle Seigner ως Mimi και τους Hugh Grant, Kristin Scott Thomas ως Nigel και Fiona, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου