Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Angel-A (2005)

Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν καλό και έναν κακό εαυτό. Όμως, όπως και αν είμαστε, όποιο κομμάτι του εαυτού μας επικρατεί και διαμορφώνει το χαρακτήρα μας, οφείλουμε να το αγαπάμε. Όσο μας περνάει ο χρόνος θα διαπιστώσουμε πως μόνοι μας κρύβουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε και να αντεπεξέλθουμε σε ότι μας συμβεί...


Στο Παρίσι, ένας μικροαπατεώνας ονόματι Andre Moussah έχει φτάσει να χρωστάει πολλά χρήματα και οι δανειστές του τον απειλούν πως θα πληρώσει με τη ζωή του εάν δεν εξοφλήσει άμεσα. Ο Andre απογοητευμένος με τον εαυτό του αποφασίζει να αυτοκτονήσει και στέκεται στην άκρη μιας γέφυρας. Εκεί όμως βρίσκεται και μια πολύ όμορφη κοπέλα για τον ίδιο σκοπό. Ο Andre πέφτει στο νερό για να τη σώσει και αυτή υπόσχεται πως θα τον βοηθήσει, αφού του χρωστά τη ζωή της. Η Angel-A είναι πανέμορφη, έξυπνη, δυναμική -ένας αληθινός άγγελος. Όλα αλλάζουν τότε. Αυτός θα μάθει να αγαπά τον εαυτό του μέσα από την αγάπη του για εκείνη. Θα ανακαλύψει την ζωή, την ελπίδα. Θα παλέψει και στο τέλος θα κερδίσει.
Βαδίζοντας σε ένα ασπρόμαυρο, σουρεαλιστικό σκηνικό στο μαγευτικό Παρίσι, ο σκηνοθέτης Luc Besson μας παρουσιάζει μια γλυκόπικρη, ανθρωπιστική ταινία ''υφαίνοντας'' μαζί το όνειρο με την πραγματικότητα. Ο ηθοποιός Jamel Debbouze στον πρωταγωνιστικό ρόλο, με μια ακόμα ιδιαίτερη ερμηνεία του, μας δίνει ένα μάθημα αυτογνωσίας και αγάπης του εαυτού του ήρωα κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες και μέσω ενός άλλου προσώπου το οποίο ουσιαστικά του δείχνει τον δρόμο. Πολύ καλή και η Rie Rasmussen ως Angel-A. Κρίνοντας και από το φινάλε της ταινίας, τελικά, θυμίζει περισσότερο ένα σύγχρονο παραμύθι, γλυκό και αισιόδοξο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου